пʼятницю, 4 лютого 2011 р.

Захист проектів на міській станції юних техніків міста Миколаєва

4 лютого 2011 року на міській станції юних техніків міста Миколаєва відбувся захист проектів та урочисте завершення вивчення курсу «Комп’ютерні технології для місцевої спільноти». Відзначу, що, окрім адміністрації самої станції, на цьому заході були присутні батьки. Як виявилося під час захисту, батьки дітей взяли саму активну участь у реалізації проектів. Це окрім того, що вони протягом всього курсу приводили дітей на заняття та після заняття забирали додому. Діти представили на захист два проекти: «Доступний Інтернет» та «Небезпечна гілка». Розповідати про зміст проектів не буду, відзначу тільки, що величезна заслуга в тому,  що змогли побачити присутні, належить фасилітатору Мосіній Олені Павлівні. Енергійна, талановита, рішуча - вона змогла подолати всі перепони, які постали на шляху запровадження цього курсу у гурткову систему роботи Станції юних техніків. Сподіваюсь, що лаконічність цього повідомлення змусить саму Олену Павлівну розповісти більш детально про здійснені учнями проекти та поділитися своїми враженнями від програми.
Фото на згадку після вручення сертифікатів
   
Мосіна Олена Павлівна














5 коментарів:

  1. Щирі вітання із Стрия! Дуже раді за Вас! Напишіть більше про проекти та їх реалізацію! Успіху Вам.

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро дякую Вам за привітання! Діти працювали над двома проектами: "Небезпечна гілка" та "Доступний Інтернет". Щодо першого проекту то суть була в тому що саме над вхідними дверима до будівлі станції пролягають електричні дроти, а на них ще влітку лягла надламана гілка діаметром 45 см, яка звісно в будь який момент могла обірвати дроти і понести за собою негативні наслідки. Адміністрація станції зверталася в відповідні служби, був складений навіть акт на спиляння гілки, але далі паперів дії департаменту навколишнього середовища не пішли. Знаючи все це діти на свій страх і риск взялися до вирішення проблеми, протягом першого тижня діти телефонували, до миколаївобленерго,потім телефонували на номер швидкого реагування місьвиконкому - подали заявку на спиляння гілки, їм відповіли що через тиждень гілку спиляють. Пройшов ще тиждень... паніка наростала, гілка на проводах, через тиждень оприлюднювати проект! Що робити?! Надумали написати листа начальнику департаменту навколишнього середовища міста, написали, занесли... через 2 дні гілку спиляли!!! Скільки було радості!! Діти повірили в себе! Це короткий опис подій, бо крім цього діти дуже плідно залучили батьків(з батьками я провела окрему розмову, де націлила їх не робити за дітей проект, а допомагати тільки в тому випадку якщо дитина попросить сама свідомо). Мами приходили фотографували гілку, дізнавалися у знайомих хто може спиляти гілку, тати з дітьми заносили лист до департаменту навколишнього середовища. Це була дуже злагоджена колективна робота. Тому на захисті самого проекту раділи всі!:)
    Проект "Доступний Інтернет" дуже порадував мене, бо діти перейнялися тим питанням, що не зможуть пройти курс "КТ професії" - бо немає в комп'ютерному класі Інтернету. Вони дізналися в консультативному центрі провайдера, що саме потрібно щоб підключити інтернет, склали кошторис і ціле направлено вирішили звертатися в політичні партії за підтримкою. На їх величезний подив і смуток жодна з партій не підтримала проект. Останнім шансом для дівчат став фонд підтримки соціальних проектів. Ми разом написали листа прикріпили кошторис та відправили, нам пообіцяли що допоможуть,треба тільки трішечки зачекати. Маємо надію))))
    Отакі наші проекти.
    Хочу подякувати усій спільноті Intel "Шлях до успіху" в цілому. А особливо: тренеру,Олені Давиденко, за те що "надала крила". Ніні Петрівні та Наталії Гозак за підтримку на протязі всього курсу. А також Десятову Дмитру Леонідовичу, за підтримку під час оприлюднення проектів.

    ВідповістиВидалити
  3. Чудові проекти! Проблеми просто над головою висіли! Світ не врятували, але зробили таку корисну справу! Сподіваюся, що Інтернет у Вас буде!
    З повагою - Віра Дмитренко, СЗШ №7 м.Стрий

    ВідповістиВидалити
  4. Оце так проекти!! Радію разом з вами. А тепер , поки не забули - подавайтеся з описами своїх активних дій на конкурс історій успіху. Це ж справжній величезний успіх ( вірніше два успіхи)!!! два успіхи програми і маленьких, але вправних і турботливих громадян суспільства. Ми вами пишаємося!

    ВідповістиВидалити